2016 • Ginds tussen de netels

 

Ginds, tussen de netels : een tragische love-story

In het troosteloze Urtica, ‘wereldhoofstad van de brandnetel’, is grondbezit de enige rijkdom. 

“ De waarde van een leven loopt hier gelijk op met de prijs van een vierkante meter….” weet weduwe Céleste Delfosse.

Twee families, de Muermansen en de Delfossen, staan elkaar al generaties lang naar het leven en ze lijken voorbestemd om het zo te houden. Cédric Delfosse gaat trouwen met Emelyne Dupont. Kwatongen beweren dat het een ‘gearrangeerd’ huwelijk is, zodat Cédric meer percelen brandnetel kan bewerken. Nog kwadere tongen beweren dat Emelyne ooit ‘iets’ zou hebben gehad met Léon Muermans, zoon van de erfvijand van de familie Delfosse.

Maar in het Hof ter Tengelen brengt gerante Nelly Dupont alles in gereedheid voor de bruiloft, altijd een schoon familie-moment. Ze zorgt voor lekkere lokale hapjes èn  voor een knettergekke deejay. Alleen Léon Muermans kan nog voor miserie zorgen. Hij zoekt  Emelyne een laatste keer op. Zijn ‘schone speech’ maakt blijkbaar geen indruk, Emelyne lijkt helemaal overtuigd van haar keuze voor Cédric, voor zekerheid.

Maar dan gebeurt het onvermijdelijke. Als Emelyne midden haar trouwfeest plots toch verdwenen blijkt, barst de tragedie los. De passie wint het van de rede, maar de dood slaat alles.